Flyktingfällan Sanna Vestin

ISBN: 9789174419047

Published: April 15th 2010

Paperback

307 pages


Description

Flyktingfällan  by  Sanna Vestin

Flyktingfällan by Sanna Vestin
April 15th 2010 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 307 pages | ISBN: 9789174419047 | 7.43 Mb

Krigsförbrytarna. De asylsökande som slängt bort sina pass. De apatiska barnen. De våldtagna kvinnorna. Flyktingarna framträder varje dag i medierna. Antingen som skurkar eller som offer.I Flyktingfällan möter vi en rad flyktingar som varken ärMoreKrigsförbrytarna. De asylsökande som slängt bort sina pass. De apatiska barnen. De våldtagna kvinnorna. Flyktingarna framträder varje dag i medierna. Antingen som skurkar eller som offer.I Flyktingfällan möter vi en rad flyktingar som varken är skurkar eller offer utan vanliga människor som försöker klara sig mot ovanligt svåra odds.

Sanna Vestin reder ut hur det går till när människor som flytt från terror tvingas bli fuskare och hamnar i en rättslös tillvaro som gömda eller utvisade. De fastnar i flykting-fällan.I det nya Europa har papperslösa blivit den nya underklassen. Asylproceduren har förvandlats till utvisningsprocedur, ett ställningskrig om pass och resvägar.Sanna Vestin lägger inte skulden på enskilda beslutsfattare. Istället visar hon att det är regeringsbeslut som har fått omänskliga konsekvenser.

Flyktingfällan innehåller utdrag ur den nya Utlänningslagen med förklaringar och kommentarer. Den är en oumbärlig bok för dig som vill förstå reglerna – eller hjälpa någon som är utvisningshotad. Den är också en anklagelseskrift som sätter ljuset på regeringens ansvar för en av vår tids stora humanitära katastrofer.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Flyktingfällan":


hk-laws.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us